Pogledajte film:
Prateći gornje crteže, slijedite upute 1-4:
Koristite dvije ruke da biste otkopčali nižu školjku (luk) i T-oprugu (gumu) s gornje školjke (vidite crteže 1, 2 i 3) te se tijelom naslonite na stražnji dio školjke tako da se isti savije prema dolje. Maknite nižu školjku. Ponovno, ovog puta jednom rukom, koristite isti pritisak na gornju školjku i savijte dovoljno da se T-opruga može otkačiti. Bit će vam lakše ukoliko to činite koristeći pokret kao da skačete.


Ponovno postavljanje

Obrnite gore opisani proces, koristeći iste metode.


Sigurnosni sustav otpuštanja SRS (Safety Release System)


Ponekad, primjerice kad sudjelujete u ekstremnom sportu ili trčite na iznimno neravnom terenu, postoji mogućnost da se donja školjka otkači od čizme. Ukoliko želite izbjeći ovu situaciju, morate sastaviti školjke i T-oprugu tako da je SRS aktiviran (vidite crtež SRS on). Da biste to učinili, oznake koje vidite na krajevima T-opruge i školjke moraju biti adekvatno postavljene – kružić s kružićem, trokutić s trokutićem. Da biste sastavili školjke tako da je SRS isključen (vidite crtež SRS off) onda se kružići i trokutići NE SMIJU postaviti zajedno. Umjesto toga, postavite kružić s trokutićem.Kako mogu postaviti nove kopče na đonu?
Rezervne kopče će vam se činiti premalene. No, materijal se mora raširiti kad se iste sastave tako da se đon čvrsto drži na mjestu. Otkačite donju školjku. Kad postavljate nove kopče, kopča se mora pogurati na školjku dokle god ona dopušta. To radimo tako da istu guramo uz rub stola. Tada postavite đon koristeći ravan odvijač kao polugu za kopču da drži đon na mjestu.

|
|
|
|
|
|