Često postavljana pitanja

Koje su prednosti korištenja Kangoo Jumps odskočnih čizama?

Kangoo Jumps odskočne čizme:

 • Štite vaša koljena i zglobove (do 80% manje sile kad u njima trčite).
 • Poboljšavaju vašu izdržljivost.
 • Pospješuju mršavljenje i pomažu kod oblikovanja bokova i stražnjice.
 • Poboljšavaju kapacitet vašeg kardiovaskularnog sustava.
 • Njihovo korištenje kreira u korisnicima osjećaj euforije.
 • Sigurne su za korištenje i zabavne!

Može li bilo tko koristiti Kangoo Jumps odskočne čizme?

Da, Kangoo Jumps odskočne čizme su idealne za korisnike svih dobnih skupina (od 6 godina starosti pa do 90 i više), neovisno o tome koliko je korisnik u formi. Osobe sa zdravstvenim problemima bi prije korištenja trebale konzultirati svog liječnika.

Je li teško naučiti koristiti Kangoo Jumps odskočne čizme?

Nije uopće. Osjećat ćete se udobno i sigurno nakon samo par minuta korištenja. Kangoo Jumps odskočne čizme su vrlo stabilne te se mogu koristiti za trčanje, aerobik, ples i sve vrste vježbanja!

Preporučuju li liječnici korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama?

Da, iz nekoliko razloga. Provjerite detalje na internetskoj stranici http://kangoojumps.com/health

Ja nisam sportski tip, niti sam spretna/spretan. Uz to imam višak kilograma. Mogu li ja koristiti Kangoo Jumps odskočne čizme?

Naravno! Pretili ljudi i oni koji nisu do sad redovito vježbali trebali bi početi s korištenjem Kangoo Jumps odskočnih čizama na način da ih u početku koriste na tri do pet minuta, dva do tri puta dnevno te kroz nekoliko dana povećaju na 12 do 15 minuta.

Pazite da vam je u svakom trenutku udobno i ukoliko nije, stanite. Kako budete koristili Kangoo Jumps odskočne čizme, metabolizam će vam postajati sve brži. Primijetit ćete poboljšanja u tonusu mišića, smršavit ćete te se općenito osjećati bolje. Uz to, moći ćete izdržati duže vježbanje, no upamtite, prije nego krenete u novi režim vježbanja, trebali biste se konzultirati s liječnikom.

Zašto su mi ramena / donji dio leđa / stopala bolna?

Nelagoda u ramenima, donjem dijelu leđa ili stopalima pojavljuje se zbog toga što Kangoo Jumps odskočne čizme korigiraju vaše držanje. Ovi bolovi će ubrzo nestati, nakon što redovito koristite Kangoo Jumps odskočne čizme. No, pazite da ne pretjerujete s vježbanjem. Krenite s vježbanjem na tri do pet minuta odjednom, dva do tri puta dnevno i pomalo povećavajte vrijeme vježbanja na 12 do 15 minuta od jednom. Slušajte svoje tijelo i stanite kad vam je dosta.

Mnogi korisnici koji se nisu prethodno bavili sportom nisu imali bolove nakon što su koristili Kangoo Jumps odskočne čizme.

Imam bolove u luku stopala, kako si mogu pomoći?

Uobičajeno je da u početku korištenja Kangoo Jumps odskočnih čizama korisnici osjećaju malo nelagode. To je zbog toga što koriste mišiće koje inače nisu koristili i treba vremena da se stopalo prilagodi. No, neki korisnici osjećaju nelagodu u luku stopala ukoliko imaju spuštena ili ravna stopala. U tom slučaju, preporučujemo da koristite uloške u Kangoo Jumps čizmama.

Ukoliko to kod vas nije slučaj, moguće je da jednostavno morate nastaviti s korištenjem Kangoo Jumps odskočnih čizama. Stopalo će se prilagoditi i nelagoda će nestati. Napominjemo da, ukoliko luk stopala žulja, trebate koristiti uložak jer je moguće da vam je jedno stopalo više spušteno od drugog.

 • Provjerite da nosite pravi broj Kangoo Jumps odskočnih čizama. Bolje je da su malo uske nego da su vam malo velike.
 • Provjerite da niste previše stisnuli remenje i kopče. Kangoo Jumps odskočne čizme bi vam trebale biti malo uske.

Imam malu tjelesnu težinu i ne mogu stisnuti Kangoo Jumps odskočne čizme. Što da radim?

U početku će T-opruge vaših Kangoo Jumps odskočnih čizama biti tvrde. Nakon što ih koristite par puta, opruge će omekšati i trebali biste ih moći s lakoćom stisnuti. Ukoliko i dalje osjećate da su pretvrde, možete maknuti središnju gumicu na T-opruzi. To bi ih trebalo činiti mekšima.

Ukoliko ste kupili model KJ5Pro2, javite nam se s podatkom o svojoj težini i veličini stopala pa ćemo vas dalje savjetovati.

Koliko visoko mogu skakati u Kangoo Jumps odskočnim čizmama?

Visina koju možete postići skakanjem uvelike ovisi o snazi T-opruga na čizmama i energiji koju postignete. Ukoliko želite, možete si kupiti dodatne T-opruge te dodatnu opremu za ekstremno korištenje čizama. Vrlo je važno napomenuti da Kangoo Jumps odskočne čizme nisu proizvedene za visoko skakanje, već za trčanje i aerobične vježbe (Kangoo ples), cross treniranje ili ples.

Kopče na mojim čizmama su tvrde, kako ih mogu olabaviti?

Kad vam je teško zatvarati kopče, to znači da ih treba podmazati. Kopčama treba samo malo maziva i uglavnom ako stavite samo malo silikonskog maziva na metalnu kuku ispod kopče, to će riješiti problem. Nikad nemojte koristiti maziva za auta ili slična maziva za podmazivanje kopči i pazite da nemate ulja na đonovima čizama.

Koliko često moram mijenjati T-opruge?

Ovoj komponenti treba posvetiti najviše pažnje. Preporučujemo promjenu T-opruga nakon otprilike 50-80 sati korištenja čizama. Možete produžiti život vaših opruga tako da redovito čistite područje gdje se školjke spajaju, posebice ako koristite svoje Kangoo Jumps odskočne čizme vani na prašnjavim ili pjeskovitim stazama. Da biste očistili prašinu, koristite kvalitetan kist za nanošenje boje kako biste odstranili materijal od mjesta gdje se spajaju dijelovi čizama. Isto tako, može biti korisno povremeno okretati T-opruge.

Možete koristiti T-opruge dok se same ne polome. No, istrošene opruge vam neće omogućiti jednako kvalitetan skok.

Razbila mi se školjka čizme, zašto?

Uobičajeno je da se školjka čizme razbije nakon nekog vremena. To ovisi o mnogim faktorima, a materijal kao takav ima svoje granice.

No, ukoliko vam se školjka čizme razbila unutar jamstvenog roka od tri mjeseca, moguće je da je to uzrokovano problemom u injektiranoj plastici. U tom slučaju ćemo vam poslati novu školjku gratis.

Da biste produžili životni vijek školjke čizme, osigurajte da redovito mijenjate T-opruge.

Ukoliko trčite na dugim relacijama, preporučujemo da mijenjate školjke čizama redovito. No, ukoliko ih želite koristiti dok se same ne razbiju, sa sobom nosite jednu školjku i ključ za montiranje (novi KJ remen za trčanje ima mjesta za to).

Kako mogu čistiti svoje Kangoo Jumps odskočne čizme?

Trebali biste čistiti Kangoo Jumps odskočne čizme koristeći blagi deterdžent i mlaku vodu. Ukoliko koristite svoje Kangoo Jumps odskočne čizme na ili blizu plaže, to trebate napraviti nakon svakog korištenja. Uz to, trebali biste ih razmontirati i dobro očistiti T-oprugu i mjesto spajanja školjki čizme. To će usporiti trošenje T-opruge.

Kad se vaše Kangoo Jumps odskočne čizme osuše, trebali biste podmazati kopče nanošenjem male količine silikonskog maziva. Prah se može odstraniti sa Kangoo Jumps odskočnih čizama korištenjem čistog kista.

Mogu li se svi dijelovi Kangoo Jumps odskočnih čizama zamijeniti?

Da, sve komponente vaših Kangoo Jumps odskočnih čizama se mogu zamijeniti. Rezervne dijelove možete nabaviti preko interneta na stranici http://kangooclub.ro

Ukoliko ne možete naći onaj dio koji vam treba, možete nam se javiti upitom na adresu e-pošte office@kangooclub.ro i mi ćemo vam nastojati što prije odgovoriti.

Mogu li se Kangoo Jumps odskočne čizme koristiti po hladnom vremenu ili po snijegu?

Kangoo Jumps odskočne mogu se koristiti po hladnom vremenu, no ne preporučujemo korištenje na temperaturama ispod -5C. Što je temperatura niža, to je teže stisnuti čizmu te se školjka čizme lakše lomi. No, to je karakteristika većine materijala. Kangoo Jumps odskočne čizme se često koriste na snijegu. To nije problem dokle god imate na umu da se na snijegu lako klizi te da ih koristite na vlastitu odgovornost.

Ne morate držati Kangoo Jumps odskočne čizme na hladnom prije korištenja. Čak dapače, ostavite ih u grijanoj prostoriji prije korištenja na hladnoj temperaturu. Na taj način će se stiskati na uobičajen način. Materijal se zagrijava kad se čizme koriste, tako da će na taj način ostati toplije DOK se koriste.

Postoji li DVD ili CD s glazbom kojeg mogu kupiti za gledanje/slušanje dok koristim Kangoo Jumps odskočne čizme?

Da, ima ih nekoliko. Provjerite našu online trgovinu da biste vidjeli što trenutno nudimo: http://kangoo-jumps.com/shop

Koja je cijena Kangoo Jumps odskočnih čizama?

Sve cijene možete pronaći u našoj online trgovini http://kangooclub.ro
Cijena održavanja Kangoo Jumps odskočnih čizama je vrlo niska te možete računati da će trajati godinama, puno duže od uobičajenih tenisica za trčanje ili treniranje.

Gdje mogu isprobati Kangoo Jumps odskočne čizme?

Nema potrebe da igdje idete, možete ih naručiti na svoju kućnu adresu. Ukoliko niste zadovoljni, možete ih vratiti unutar sedam dana od primitka. Kad ih primimo u naš ured, vratit ćemo vam punu cijenu Kangoo Jumps odskočnih čizama.

Naše iskustvo je pokazalo da su u 98% slučajeva online kupovine, korisnici kupili adekvatnu veličinu Kangoo Jumps odskočnih čizama i s istima su bili zadovoljni.

Kakva je kvaliteta Kangoo Jumps odskočnih čizama?

Kangoo Jumps odskočne čizme napravljene su od najboljih dostupnih materijala. Tvrda školjka napravljena je od visokokvalitetne PU plastike, koja je triput skuplja od materijala koji se koristi za većinu rola. Kangoo Jumps odskočne čizme su na tržištu već nekoliko godina, te su testirane u vrlo strogim i teškim uvjetima:

 • Koriste ih muškarci koji su se pripremali za maraton trčeći 10 km dnevno nekoliko mjeseci.
 • Koriste se u fitnes klubovima do tri sata dnevno, svaki dan.

Dakle, slabe točke proizvoda su već uočene i otklonjene. No, kao svaki kvalitetan proizvod, Kangoo Jumps odskočne čizme ne traju zauvijek. Mi neprestano radimo na poboljšavanju proizvoda.

Kangoo Jumps odskočne čizme trebaju se servisirati i istrošeni dijelovi se moraju mijenjati. Svi rezervni dijelovi mogu se kupiti preko naše internetske trgovine.

Dijelovi koji se najčešće mijenjaju su:

 1. T-opruge
 2. Školjke čizme

Đonovi se neće dugo, dugo istrošiti!

Jesu li programi Kangoo Fitness teži u usporedbi s uobičajenim aerobikom?

Ne, Kangoo Jumps se vrlo lako koriste (unutar par minuta osjećat ćete se vrlo udobno u njima), a koreografija osnovnog TTR tečaja je jednostavna čak i za početnike.

Jesu li programi Kangoo Fitness sigurni?

Da, čak su sigurniji od uobičajenih intenzivnih kardio programa, zbog toga što Kangoo Jumps odskočne čizme pružaju dodatnu zaštitu koljenima i zglobovima, te smanjuju udarac o tlo za do 80%.

Upozorenje: S obzirom na to da je aerobik u Kangoo Jumps odskočnim čizmama tako zabavan i čini vas euforičnima, morate biti pažljivi da ne trenirate previše i premašite ciljani broj otkucaja srca.

Mogu li trenirati Kangoo ples, kick i punch ili Snagu kod kuće?

Da, možete, no mi preporučujemo da za početak pohađate Kangoo trening u dvorani, kako biste dobili početne informacije od ovlaštenog trenera. Ili možete nabaviti DVD s lekcijama i naučiti osnovne korake.

Jesu li programi Kangoo Fitness odobreni od strane službenih fitnes organizacija?

Da, odobreni su od strane nekoliko organizacija, među kojima je najveća svjetska organizacija: AFAA, Aerobics and Fitness Association of America (Udruga aerobika i fitnesa Amerike).

Moram li kupiti Kangoo Jumps odskočne čizme da bi pohađao/la Kangoo trening u ovlaštenoj dvorani?

Ne. Fitnes centri koji nude Kangoo treninge uglavnom daju Kangoo Jumps odskočne čizme svojim članovima na korištenje.

Gdje se nalaze fitnes centri koji nude treninge Kangoo Jumps Fitnesa?

Tu informaciju možete provjeriti s lokalnim distributerom.

Koje su prednosti Kangoo plesa?

Iznimno je zabavan, pruža zaštitu za vaše zglobove, brže mršavite, vježbanje je užitak i nećete moći dočekati sljedeću priliku za vježbanjem!

Postoje li znanstvene studije o Kangoo Jumps odskočnim čizmama i Kangoo fitnes programima?

Da, trenutno postoji pet sveučilišnih studija koje potvrđuju iznimne koristi opreme i programa.

U dijelu internetske stranice s informacijama o proizvodima možete pronaći sve studije i mišljenja.

.

Kako mogu zamijeniti kopče đona na svojim čizmama?

Rezervne kopče će vam se činiti premalene. No, materijal se mora raširiti kad se iste sastave tako da se đon čvrsto drži na mjestu. Otkačite donju školjku. Kad postavljate nove kopče, kopča se mora pogurati na školjku dokle god ona dopušta. To radimo tako da istu guramo uz rub stola. Tada postavite đon koristeći ravan odvijač kao polugu za kopču da drži đon na mjestu.


Za narudžbe rezervnih kopči kontaktirajte comenzi@kangooclub.ro

Kako mi ove čizme mogu pomoći efikasno smršaviti?

Znanstvene studije pokazale su da radeći iste vježbe s Kangoo Jumps odskočnim čizmama sagorijevate 20% više kalorija u odnosu na vježbanje u konvencionalnim tenisicama. No, to nije jedini razlog zašto korisnici Kangoo Jumps odskočnih čizama tako dramatično mršave. Tajna je u limfnom sustavu. Naime, limfna tekućina cirkulira između naših stanica, gdje transportira otpadne tvari i toksine i na taj način održava zdravlje tijela.

Većina nas ne zna da naša tijela imaju pet puta više limfne tekućine od krvi. Limfni sustav je sastavni dio našeg imunološkog sustava, i nažalost, nema pumpe poput srca koja bi osigurala da limfna tekućina cirkulira. Iz tog razloga, tijelo ovisi o prirodnim pokretima da bi ta tekućina mogla cirkulirati. Ukoliko se osoba ne kreće dovoljno, toksini se mogu nagomilati u limfnom sustavu i trovati ga. Na nekim mjestima se limfna tekućina kristalizira i postane celulit koji je teže za ukloniti.

Odskočne vježbe uz korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama dokazano su najbolji način za ponovno pokretanje pumpe i pomaganje da nastavi sa efikasnim radom.

Limfni sustav također prati naš metabolizam. Teško ga je ignorirati, a kako starimo čini se kao da se lakše debljamo i sve teže je smršaviti. Brojne znanstvene studije su pokazale da se metabolizam, odnosno brzina kojom tijelo sagorijeva kalorije, smanjuje ako se limfni sustav uspori ili postane manje efikasan. S druge strane, kako se taj sustav poboljšava, tako se tijelo sve lakše rješava toksina i bolje raspoređuje nutrijente i kisik svakoj stanici.

Redovito korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama pospješuje metabolizam koji onda postaje efikasniji. Zbog toga se poboljšava tonus mišića i tjelesna težina se lakše može kontrolirati. Na neki način to pomlađuje stanice tijela i omogućava im da rade onako kako su radile kad su bile mlađe. Kad se metabolizam jednom resetira, kalorije brže sagorijevaju neovisno o tome vježba li osoba ili ne, bar neko vrijeme.

Koji se dijelovi tijela oblikuju korištenjem Kangoo Jumps odskočnih čizama?

Kad koristite Kangoo Jumps odskočne čizme, u vježbanje se uključuje svaka stanica vašeg tijela. To znači da će se svi vaši mišići istovremeno oblikovati. Američka organizacija za istraživanje svemira (NASA) je izjavila da su „odskočne vježbe najefikasniji način vježbanja koji su ljudi razvili.“

Kako korisnici postižu ravnotežu u Kangoo Jumps odskočnim čizmama?

Kangoo Jumps odskočne čizme su vrlo stabilne jer su njihovi đonovi jednako široki kao i đonovi konvencionalnih tenisica. Nema potrebe za posebnom ravnotežom, naučit ćete ih koristiti unutar par minuta.

Zašto je bolje koristiti Kangoo Jumps odskočne čizme nego konvencionalne tenisice kod trčanja?

Razlog tome je da Kangoo Jumps odskočne čizme štite vaše zglobove! Patentiran IPS sustav protiv udaraca smanjuje učinak udarca o podlogu za do čak 80%, što daje Kangoo Jumps odskočnim čizmama najniže mjere od sve obuće (najbolje apsorbiraju udarce).

Znanstvena studija na sveučilištu British Columbia u Kanadi provedena je s dvije skupine studenata, jedna je skupina imala Kangoo Jumps odskočne čizme, a druga konvencionalne tenisice. U tri mjeseca koliko je studija trajala, 42% studenata koji su nosili konvencionalne tenisice doživjelo je ozljede, dok ni jedan student u Kangoo Jumps odskočim čizmama nije doživio isto.

Je li trend korištenja Kangoo Jumps odskočnih čizama u porastu i zašto?

Kangoo Jumps odskočne čizme postaju sve popularnije, a jedan od ključnih razloga je što se korisnici tako dobro osjećaju u njima pa ih preporučuju svojim prijateljima! Da bismo vam to bolje dočarali, možete pogledati nekoliko od stotinu spontanih svjedočanstva koje smo primili o tome. Ljudi se žele zabaviti dok vježbaju, a Kangoo Jumps odskočne čizme rješavaju dva važna problema kod vježbanja – dosadu i sigurnost!

Još niste našli odgovor na svoje pitanje? [KLIKNITE OVDJE DA BISTE POSLALI NOVO PITANJE]

|
|
|
|
|
|