Education system


Kangoo Power

Kangoo Power je eksplozivan, visoko motivirajući program dizajniran kao izazov za cijelo tijelo na način da istovremeno gradi snagu mišića i kardio-respiratornu izdržljivost. Svaki je pokret dizajniran da se usredotoči na stabilnost središta tijela, što osigurava uravnotežen trening koji će biti izazovan čak i za vježbače u najboljoj formi. Osnovni pokreti su jednostavni za praćenje te mogu postati kompleksniji i intenzivniji kako korisnik postaje vještiji. Ovaj je program namijenjen širokom spektru korisnika usluga fitnes centara, neovisno o njihovoj razini snage. Jednako je namijenjen atletičarima budući da uključuje pliometrične, eksplozivne tehnike, uz korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama za maksimiziranje napora dok istovremeno smanjuje rizik ozljeda zglobova.
+ Što je pliometrični trening?

Program Kangoo Power koristi jednostavne pokrete nogama uz kompresiju, nakon kojih slijedi skakanje uz zanimljivu glazbu. Kad se kompresija izvodi prije skakanja, to se zove pliometrični trening. Pliometrične aktivnosti omogućavaju mišićima da postignu maksimalnu silu u najkraće vrijeme te uključuju brze i snažne pokrete koji poboljšavaju živčane i mišićne sustave. Pliometrične vježbe izvode se u tri faze:

 

Istezanje: Ovo je statički dio vježbi. Mišić se rastegne prije same vježbe, što u njemu pohrani elastičnu energiju. Što je veće istezanje prije kontrakcije, to mišić može dignuti veću težinu (poput gumice).

Amortizacija: Ovo je kratak period između kraja istezanja i početka koncentrične kontrakcije. Što je kraća ova faza, to je kontrakcija mišića koja slijedi, jača.

Kontrakcija: Ovo je zadnja faza, kad se pohranjena elastična energija oslobodi.

 

Ovaj redoslijed pokreta se naziva „ciklus istezanja i kraćenja“. On koristi refleks istezanja, jedan od najbržih refleksa ljudskog tijela.

 

U normalnim uvjetima te da bi bilo efikasno, pliometrični trening mora uključivati nekoliko kontrakcija za koje je potreban maksimalan napor. Ovo može uzrokovati pretjerani trening. Obzirom da Kangoo Jumps smanjuju šok udarca, treninzi mogu biti češći i tako smanjiti šansu za ozljede.


 
Kangoo Power Silver

U ovoj dvodnevnoj radionici vježba se i uči o pravilnom korištenju Kangoo Jumps odskočnih čizama u pliometričnom treningu za intenzivan trening. Kandidati moraju položiti praktični i pismeni ispit za dobivanje licence na kraju dvodnevne radionice.

 

Preduvjeti:

  • Kandidati moraju biti kvalificirani instruktori fitnes programa koje uključuje vježbanje uz glazbu (AFFA, ACE, EHFA, ESFA, FEEPYF itd)
  • Kandidati moraju imati iskustvo u vođenju grupnih treninga uz glazbu
  • Preporuča se iskustvo u korištenju Kangoo Jumps odskočnih čizama

 

Licenca:

  • Međunarodna Kangoo Power Silver licenca s rokom trajanja od 2 godine
  • AFAA #2014120C 14.25 CEU (bodovi za stručnu edukaciju)Standardna cijena radionice: 299 USD, 250 EUR


Info: contact@kangooclubcroatia.com 


|
|
|
|
|
|