Godinama se nisam mogla baviti trčanjem niti odlaziti na satove aerobika zbog operacije koljena i zbog svoje težine. Osjećam se sjajno sad kad mogu ponovno vježbati i zabavljati se istovremeno.“

Naša tijela imaju pet puta više limfe nego krvi. Limfni sustav je sastavni dio našeg imunološkog sustava, i nažalost, nema pumpe poput srca koja bi osigurala da limfna tekućina cirkulira. Iz tog razloga, tijelo ovisi o prirodnim pokretima da bi ta tekućina mogla cirkulirati. Ukoliko se osoba ne kreće dovoljno, toksini se mogu nagomilati u limfnom sustavu i trovati ga. Na nekim mjestima se limfna tekućina kristalizira i postaje celulit, koji je teže ukloniti. Brojne znanstvene studije pokazale su da se metabolizam, odnosno brzina kojom tijelo sagorijeva kalorije, smanjuje ako se limfni sustav uspori ili postane manje efikasan.

Sveučilište u Lausanneu u Švicarskoj je 1995. godine, u suradnji s dr. Gremionom provelo istraživačku studiju fiziologije tijela1 koja je dokazala da osoba sagorijeva oko 20% više energije (kalorija) ukoliko trenira s Kangoo Jumps odskočnim čizmama naspram drugih tenisica za treniranje. Dakle, vježbanje u Kangoo Jumps odskočnim čizmama je efikasniji način za „optimiziranje pumpanja limfnog sustava“.

Kako se limfni sustav oporavlja, tako se povećava transfer nutrijenata i kisika prema stanicama, što pospješuje eliminaciju toksina kroz probavni sustav. Kad se metabolizam jednom resetira, kalorije brže sagorijevaju neovisno o tome vježba li osoba ili ne.

Redovito korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama pospješuje metabolizam koji onda postaje efikasniji. Zbog toga se poboljšava tonus mišića i težina se lakše može kontrolirati. Na neki način, to pomlađuje stanice tijela i omogućava im da rade onako kako su radile kad su bile mlađe.

Kad se metabolizam jednom resetira redovitim treninzima, posebice uz korištenje Kangoo Jumps odskočnih čizama, osoba bolje sagorijeva kalorije i ne vraća se na staru težinu.

1 G. Gremion, P.F. Leyvraz, E. Mercier, K. Aminian ”Attenuation of Impact Shock during Jog: comparison between conventional running shoes and Kangoo Jumps “ Swiss Federation Institute of Technology Clinical Department of Orthopaedic & Traumatology, Division of Sports Medicine

|
|
|
|
|
|